Και ξαφνικά η θάλασσα εξαφανίστηκε!

Μετά την ισχυρή χαλαζοθύελλα άλλο ένα παράξενο φαινόμενο συνέβη στις ακτές του Ισημερινού. Μετά από αρκετούς μήνες, το περίεργο φαινόμενο της «εξαφανισμένης θάλασσας» αναφέρθηκε και πάλι από φοβισμένους ψαράδες στη Santa Rosa, ένα μικρό λιμάνι που βρίσκεται στην επαρχία Σάντα Έλενα του Ισημερινού. Ναι, η θάλασσα υποχώρησε «περισσότερο από το φυσιολογικό», αφήνοντας τουλάχιστον 800 αλιευτικά σκάφη πάνω στην άμμο, στις 3 Ιανουαρίου του 2018.

Παρόλο που το φαινόμενο είναι γνωστό ως «Aguaje» ή «Syzygy Tides» σε ψαράδες στον Ισημερινό, η ένταση του ήταν πρωτοφανής και ασυνήθιστα ισχυρή. Η θάλασσα τώρα έχει επιστρέψει, αλλά πιο αργά από το κανονικό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές οι παλίρροιες συμβαίνουν όταν ο Ήλιος, το φεγγάρι και η Γη ευθυγραμμίζονται, προκαλώντας υψηλές και χαμηλές παλίρροιες απροσδόκητης έντασης. Θα προσθέσω επίσης την ισχύ του Supermoon την 1η Ιανουαρίου του 2018 και τους ισχυρούς ανέμους.

Έτσι, το νερό που εξαφανίστηκε δεν σχετίζεται με ένα τσουνάμι. Και μην εκπλαγείτε αν διαβάσετε περισσότερα για αυτό, αφού η INOCA λέει ότι τα παράξενα γεγονότα μπορεί να επαναληφθούν όλον τον Ιανουάριο του 2018.

ΠΗΓΗ: https://strangein.blogspot.com/2018/01/and-suddenly-the-sea-disappeared.html