Υπάρχουν εξωγήινοι; – Η εξίσωση του Drake [Βίντεο]

Με τα προγράμματα SETI προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε εξωγήινη νοημοσύνη. Πόσο πιθανό είναι όμως να υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί;
Στο βίντεο αυτό γνωρίζουμε την εξίσωση του Drake, ένα χρήσιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να κάνουμε εκτιμήσεις για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών.

Η εξίσωση του Drake ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 1961 στο αστεροσκοπείο Green Βank της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ στα πλαίσια ενός συνεδρίου για τις πιθανότητες ύπαρξης εξωγήινης νοημοσύνης κατά τις απαρχές του προγράμματος SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence).

Οι παράμετροι της εξίσωσης Drake (εκτός ίσως των τριών-τεσσάρων πρώτων που μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις βασισμένοι σε παρατηρήσεις) είναι υποκειμενικοί έως αυθαίρετοι, ποικίλουν από προσέγγιση σε προσέγγιση και από τα πιο αισιόδοξα σενάρια (δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες πολιτισμοί στον γαλαξία μας μονάχα) στα περισσότερο απαισιόδοξα (1 έως 10 πολιτισμοί). Τα επόμενα χρόνια θα αναδείξουν περισσότερα συμπεράσματα καθώς θα αυξάνονται οι γνώσεις μας για το σύμπαν, τη ζωή στο ηλιακό μας σύστημα (μετά την έρευνα στον Άρη και στους δορυφόρους των Δία, Κρόνου), και τις νέες τεχνολογίες και τηλεσκόπια που θα δημιουργηθούν.


-Δοκιμάστε τις δικές σας τιμές στην εξίσωση του Drake. Σημειώστε τις υποδιαστολές με τελεία (πχ 0.2):
http://www.as.utexas.edu/cgi-bin/drak…

ΠΗΓΗ: http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2017/07/yparxoun-eksogiinoi-i-eksisosi-tou-drake-vinteo.html