The Hacker Wars – Οι Πόλεμοι Των Χάκερς [Ντοκυμαντέρ – 2014]

Οι Πόλεμοι Των Χάκερς (The Hacker Wars) θα σας μεταφέρει στην πρώτη γραμμή της υψηλού ρίσκου μάχης για την τύχη του Διαδικτύου, της Ελευθερίας και της ιδιωτικότητας.
Ένα ντοκιμαντέρ για την κακομεταχείριση, τις διώξεις και τον εκφοβισμό των χάκερ και των ακτιβιστών, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Vivien Lesnik Weisman και περιλαμβάνει συνεντεύξεις από διάφορους χάκερς, συγγραφείς, δημοσιογράφους και ακτιβιστές.

Το υλικό επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald.

Θα δείτε τις ιστορίες τους να περνάνε από μπροστά σας με ταχύτητα αστραπής, αντικατοπτρίζοντας τις ασύνδετες ζωές των πρωταγωνιστών και της ζωής στο Διαδίκτυο. Το The Hacker Wars είναι η ταινία που παρουσιάζει με απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο πώς οι (χ)ακτιβιστές και οι δημοσιογράφοι γίνονται στόχος της κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι Χακτιβιστές είναι είτε τρομοκράτες είτε μαχητές της ελευθερίας, ανάλογα με την προοπτική του καθενός για το ποιος πρέπει να ελέγχει την πληροφόρηση. Το φίλμ αφηγείται τις ιστορίες του διάσημου hacker «weev», του δημοσιογράφου-ακτιβιστή Barrett Brown και του πληροφοριοδότη του FBI Sabu, ενώ παρουσιάζει και το πώς οι πληροφορίες που αποκαλύπτουν οι hacktivists, έχουν διαμορφώσει σημαντικά γεγονότα αλλά και το τοπίο των ΜΜΕ.
Γνωρίστε τον «Weev», τον κακόφημο grey hat χάκερ Andrew Alan Escher Auernheimer· γεννημένος την 1η Σεπτεμβρίου του 1985, ο Αμερικανός χάκερ και Troll του Διαδικτύου παρουσιάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιώντας διαφορετικά ψευδώνυμα.
Τον Barrett Brown· τον δημοσιογράφο και προπαγανδιστή του συλλογικού χακτιβισμού των Anonymous.
Τον Jeremy Hammond· γνωστό και ως Anarchaos, νούμερο ένα στην λίστα εγκληματιών του κυβερνοχώρου του FBI.
Ο Barrett Brown, ο Αμερικανός δημοσιογράφος ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 105 ετών για την δημοσιοποίηση πληροφοριών που αποκαλύφθησαν από τα επικά hacks (χακιές) του Τζέρεμι Χάμοντ.

Info: Το βράδυ της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο Barrett Brown ο αυτοαποκαλούμενος εκπρόσωπος των Anonymous, δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του από το FBI, την ώρα που συμμετείχε σε ένα online chat.
Όπως έγραψε ο Κιμ Wired του Zetter:
    Δύο λεπτά μετά την έναρξη της καταγεγραμμένης συνομιλίας, οι δυνατές φωνές του Brown ακούγονται στο παρασκήνιο.
    Κλείνει γρήγορα την οθόνη του υπολογιστή, αλλά ο ήχος συνέχισε να να μεταδίδει τα γεγονότα που συνέβαιναν στο δωμάτιο, καθώς οι οπλισμένοι πράκτορες του FBI έβαζαν χειροπέδες στον Brown.
Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο Brown είχε αναρτήσει μια σειρά από βίντεο για το YouTube στα οποία στρεφόταν κατά του πράκτορα του FBI Robert Smith απειλώντας τον:
    Robert Smith’s life is over. And when I say his life is over I don’t mean I’m going to kill him, but I’m going to ruin his life and look into his fucking kids.
που σημαίνει:
    Ο Robert Smith είναι τελειωμένος. Και όταν λέω πως είναι τελειωμένος, δεν εννοώ ότι θα τον σκοτώσω· θα καταστρέψω όμως την ζωή του και θα παρακολουθώ τα κ@λόπαιδά του.
Σε αντίποινα για την σύλληψη του Brown, οι hackers έδωσαν στην δημοσιότητα πληροφορίες πιστωτικών καρτών που ανήκουν σε 13 υπαλλήλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μαζί με αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις.

Ο πολιτικός χακτιβιστής και χάκερ Jeremy Hammond, το 2013, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση σύμφωνα με τον νόμο περί Ηλεκτρονικής απάτης και κατάχρησης. (Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση η οποία είχε μπει στο στόχαστρο του FBI, μην ξεχνάμε πως έχει προηγηθεί η αυτοκτονία του Aaron Swartz, για ακριβώς τους ίδιους λόγους.)
Ο τέταρτος χαρακτήρας είναι ο Terry Michael Brunk· γνωστός και ως Sabu, ο uber-hacker που όμως έγινε πληροφοριοδότης του FBI. Μάλιστα, για 9 μήνες υπήρξε και επικεφαλής της μονάδας του FBI για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και προέβη σε πολλές συλλήψεις. Αυτός είναι ο σκιώδης πρωταγωνιστής σε ένα παιχνίδι με υψηλά ρίσκα, όπως είναι το παιχνίδι της κατασκοπείας και της προδοσίας στην εποχή του Διαδικτύου.
Ο Andrew Auernheimer, ο χάκερ γνωστός με το ψευδώνυμο Weev, που αρέσκεται στο να φέρνει σε δύσκολη θέση τις μεγάλες εταιρείες. Καταδικάστηκε σε 41 μήνες για το hacking της AT & T αλλά η καταδίκη του τελικά ακυρώθηκε. Ο ίδιος υπόσχεται να συνεχίσει να κάνει ό,τι τον έφερε προ των πυλών της φυλακής.
O Glenn Greenwald, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος ο οποίος τον Ιούνιο του 2013 απεκάλυψε την υπόθεση Edward Snowden στον κόσμο αλλά και άλλοι, εξηγούν γιατί αυτοί οι αντι-ήρωες που εκθέτουν το κράτος επιτήρησης της ασφάλειας είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας.

Αυτοί οι χακτιβιστές είναι οι… «ροκ-σταρ» των σύγχρονων λαϊκών ηρώων του Διαδικτύου.

Διάρκεια: 91:19
Σκηνοθεσία: Vivien Lesnik Weisman
Σενάριο: Meredith Raithel Perry, Vivien Lesnik Weisman
Πρωταγωνιστούν: Andrew «Weev» Auernheimer, Barrett Brown, Jaime «Asshurtmacfags» Cochran

TRAILER:


>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (με ελληνικούς υπότιτλους):

Ενεργοποιήστε τους Υπότιτλους (EL), αν δεν εμφανιστούν αμέσως.

MEPOΣ 1ο:


The.Hacker.Wars Part1 από polynikos12

ΜΕΡΟΣ 2ο:


The.Hacker.Wars.Part2 από cosmosdocumentaries


Άπειρες ευχαριστίες σε όποιον/ους το μεταφράσανε και το ανεβάσανε.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ : http://thegeeksmedia.blogspot.com/2015/07/the-hacker-wars-2014.html