Απαγορευμένη Εκπαίδευση [ντοκιμαντέρ -2013]

H μόνη τρομοκρατία είναι αυτή του Κράτους

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια. Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.

>>> ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ:

Απαξίωση για το αύριο.
Απληστία για το σήμερα.
Αν δεν επενδύσουμε , σωστά , στην παιδεία τότε το μέλλον είναι η επιστροφή του παρελθόντος.
Καριέρα και χαρτιά που χαρίζουν ικανότητα , δεν δημιουργούν σωστά θεμέλια για το αύριο.
Αν αγαπάτε τη ζωή τότε πρέπει να ερωτευθείτε τη γνώση.
Αν ερωτευθείτε τη γνώση τότε , και μόνο τότε , μπορείτε να δημιουργήσετε μια ονειρική ζωή.
Η συνολική κοινωνική κατάσταση είναι το αποτύπωμα της παιδείας , ενδοσχολικής και μη.

Κορνήλιος Καστοριάδης

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ : http://thegeeksmedia.blogspot.com/2015/02/2013_32.html