Εκπληκτικές φωτογραφίες από την «πραγματική Ατλαντίδα»

 

Επιμέλεια: Νίκος Τριγάζης
Η Βίγια Επεκουέν, ένα χωριό της Αργεντινής, αποκαλείται «πραγματική Ατλαντίδα», καθώς βρέθηκε για πάνω από 25 χρόνια κάτω από το νερό. Τώρα, που τα νερά έχουν υποχωρήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου, νέες αξιοθαύμαστες φωτογραφίες του χωριού κάνουν το γύρο του κόσμου.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980 η Βίγια Επεκουέν, που βρίσκεται 350 μίλια νότια του Μπουένος Άιρες, αποτελούσε τουριστικό προορισμό για πολλούς, κυρίως λόγω της τοπικής λίμνης αλμυρού νερού, η οποία φημολογείτο ότι είχε θεραπευτικές δυνατότητες και μάλιστα ήταν η δεύτερη στον κόσμο σε περιεκτικότητα αλατιού μετά τη Νεκρά Θάλασσα.

Όλα άλλαξαν στις 10 Νοεμβρίου του 1985, όταν μία εκτεταμένη περίοδος δυνατών βροχοπτώσεων οδήγησε τη λίμνη να ξεχειλίσει, βυθίζοντας ολόκληρο το χωριό 30 μέτρα κάτω από το νερό. Οι 1.500 κάτοικοι του χωριού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους, αφήνοντας πίσω όλα τους τα υπάρχοντα.


Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ένας από τους πρώην κατοίκους του χωριού έχει επιστρέψει στο σπίτι του εδώ και κάποιο καιρό. Ο 81χρονος Πάμπλο Νόβακ δήλωσε ότι όλη τη μέρα τριγυρνάει στην πόλη, αναπολώντας τις ένδοξες μέρες της. Ο Νόβακ ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες όλο και περισσότεροι επισκέπτες και πρώην κάτοικοι καταφθάνουν στην πόλη, είτε για να θαυμάσουν το φαινόμενο της αναδυόμενης πόλης, είτε για να περισώσουν αντικείμενα που πίστευαν ότι δε θα ξαναδούν
.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις δεκάδες εντυπωσιακές φωτογραφίες της «χαμένης πόλης» που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο.

πηγη

ΠΗΓΗ: http://paraksena2012.blogspot.com/2013/04/blog-post_1.html