Ο άνδρας με τα… δύο πρόσωπα !

Ο William «Bill» Durks είναι γνωστός από τα freak show που συμμετείχε. Το πιο περίεργο πάνω του ήταν τα… δύο πρόσωπά του. Φαινόταν σαν κάποιος να τον είχε χτυπήσει με τσεκούρι.

Ο Bill γεννήθηκε το 1913 στην Αλαμπάμα από φυσιολογικούς γονείς, με δυσπλασία στο πρόσωπό του. Είχε τέσσερα αδέλφια που όμως ήταν κανονικά χωρίς παραμόρφωση.

Υπέφερε από frontonasal δυσπλασία, ένα εκ γενετής ελάττωμα που εμφανίζεται όταν τα δύο μισά του προσώπου ενός εμβρύου αποτυγχάνουν να ενωθούν εντελώς.Είχε ένα λαγόχειλο και λυκόστομα διπλή μύτη – που κάθε μισό έχει μόνο ένα ρουθούνι. Επιπλέον, γεννήθηκε με δύο μάτια κλειστά και τα σφραγισμένα τα είχε ανοίξει χειρουργικά όταν ήταν ένα μικρό αγόρι, και οι περισσότερες πληροφορίες δείχνουν ότι ήταν τυφλός από το ένα μάτι.

Μέχρι την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, δούλευε σε χωράφια και όλοι των απέφευγαν. Ήταν αγράμματος και μιλούσε με δυσκολία γιατι το άνω χείλος του ήταν παραμορφωμένο.

Μόλις εισχώρησε στο freak show έγινε διάσημος. Εκεί γνώρισε και την γυναίκα του, την Mildred «Milly» Durks – γυναίκα με δέρμα αλιγάτορα- με την οποία έζησε πολλά χρόνια μέχρι που πέθανε στις 7 Μαΐου 1975
 

phreeque.com

ΠΗΓΗ: http://paraksena2012.blogspot.com/2012/12/blog-post_27.html